Kalvbringa med buljongkokta grönsaker och uppsmörad senapsbuljong

Kalvbringa med buljongkokta grönsaker och uppsmörad senapsbuljong

Gör så här

1. Lägg kalvbringan i en stor kastrull med hela grönsaker. Fyll upp med vatten så att det täcker. Tillsätt 1 msk salt per liter vatten samt lagerblad.

2. Koka tills grönsakerna är helt mjuka, ta upp och kyl ner. Fortsätt koka köttet tills det är mjukt och ramlar sönder. Ta upp bringan och kyl ner. Spara buljongen. Skär köttet i lagom stora bitar.

3. Skär de kokta grönsakerna i grova bitar.

4. Koka ihop kalvbuljongen med grädde tills den har bra smak. Mixa buljongen med smör, smetana, senap, senapspulver och socker till en skummig sås.

5. Värm kött och grönsaker i såsen vid servering. Garnera med krasse.

Källa: Årets Kock 2013

  • Fett
    54,71 g
  • Kolhydrater
    16,71 g
  • Protein
    50,32 g
  • Energi (kJ)
    3159,54 kJ
  • Energi (kcal)
    759,71 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen