Kaffekaka med färskost

Kaffekaka med färskost

Gör så här

1. Rör ut socker i kaffe tills det smält.
2. Vispa äggula och socker pösigt.
3. Vispa äggvita hårt och grädde fast.
4. Blanda äggulevispet, grädden, kvarg och citron till en mousse. Vänd sist ner äggvitan.
5. Skiva sockerkaka centimetertjock. Bottna en skål eller bleck med sockerkaksskivorna och skeda på lite av kaffet. Häll på hälften av moussen och lägg på ytterligare sockerkaka som skedas med kaffe. Täck med resten av moussen. Ställ formen i kylen över natten.
6. Pudra över kakao innan servering.


Serveringsportion ca: 110 g
Källa: Arla Köket äldre 2:2003

  • Fett
    12,19 g
  • Kolhydrater
    16,19 g
  • Protein
    4,53 g
  • Energi (kJ)
    802,11 kJ
  • Energi (kcal)
    193,69 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen