Jubileumstårta Élégance

Jubileumstårta Élégance

Gör så här

Vit chokladmousse:
Värm försiktigt mjölk och crème fraiche till 30°. Tillsätt den smälta vita chokladen till mjölkblandningen och mixa till en slät ganache. Vispa grädden löst till moussekonsistens. Vänd ner ⅓ av grädden i ganachen. Vänd sedan ner resten av grädden. Blanda till en homogen mousse.

Hallongelé:
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min. Värm purén till 36° och rör ner gelatinet. Fördela blandningen i 10 -12-bitars tårtringar och ställ i frys tills de har stelnat.

Genoise:
Vispa ägg och socker i en kastrull tills massan är 50°. Häll äggsmeten i en blandare och vispa upp till 3 gånger volymen. Sikta de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Vänd ner det smälta smöret i smeten. Fyll tårtringar med smeten och baka av i 170° ca 30 min. Låt genoisen svalna och dela i 4 bottnar.

Montering:
Fodra tårtringar med plastband. Fördela ⅓ av moussen i formarna. Lägg på hallongelén och häll ner ⅓ till av moussen. Lägg på en tårtbotten i varje form. Häll på resten av moussen och avsluta med de sista
bottnarna. Lägg på bakplåtspapper och en plåt och tryck till så att tårtorna blir jämna. Ställ i frys. Dekorera efter eget önskemål.

Källa: Arla 100 år

  • Fett
    25,83 g
  • Kolhydrater
    31,21 g
  • Protein
    5,33 g
  • Energi (kJ)
    1573,3 kJ
  • Energi (kcal)
    378,7 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen