Jordgubbssmoothie med bakelse och jordgubbstartar

Jordgubbssmoothie med bakelse och jordgubbstartar

Gör så här

1. Börja med bakelsen. Sikta mjöl och majsstärkelse till anslaget på ett papper. Vispa äggula och socker till ett styvt skum i ca 5 minuter. Vispa äggvita, citronsaft och socker till en styv maräng. Vänd ner ägguleskummet med en slickepott och därefter mjölblandningen. Tag en slev av smeten och rör ut med det smälta smöret. Vänd ner det i smeten. Spritsa upp små bakelser med slät tyll nr 10. Baka i 230° i 6 – 8 minuter och strö på socker. Vänd dem på silpat så att de inte fastnar. Frys in de överflödiga anslagen till nästa gång.
2. Gör jordgubbsmoussen. Blötlägg gelatin i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Passera vaniljkräm genom en sikt och blanda med jordgubbspuré och florsocker till en slät massa. Tag upp gelatinbladen ur vattnet och låt rinna av. Smält gelatinet i Kirschwasser och rör ner i massan tillsammans med lättvispad grädde till en mousse. Lägg ut omelettanslagen på silpat och spritsa på mousse med slät tyll nr 12. Vik ihop omeletterna och pudra över florsocker.
3. Gör chokladrören. Häll den smälta mörka chokladen i en liten strut av papper. Spritsa ut till fyra ränder på en marmorskiva, stryk sedan tunt av den smälta vita chokladen ovanpå tills den ”börjar skrika”. Låt stelna. Skrapa fram rör med en plåtskrapa.
4. Gör jordgubbssmoothien genom att blanda alla ingredienser med isbitar. Mixa till en smoothie. Häll upp i glas och dekorera med ett chokladrör.
5. Blanda samman alla ingredienser till tartaren och låt vila i kyl.
6. Montering: Forma en jordgubbstartar med hjälp av utstickare på tallrik. Dekorera med ett pepparmyntsblad. Lägg bakelsen i mitten. Ställ ett glas med smoothie bredvid.

Serveringsportion ca: 160 g
Källa:Dessertakademien 2001

 • Fett
  13,37 g
 • Kolhydrater
  34,04 g
 • Protein
  4,47 g
 • Energi (kJ)
  1158,01 kJ
 • Energi (kcal)
  278,08 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen