Jordgubbskräm med smetana

Jordgubbskräm med smetana

Gör så här

1. Koka upp jordgubbar, vatten och socker i en kastrull.

2. Rör ut mjölet i lite kallt vatten och häll i bärblandningen i en tunn stråle under omrörning.

3. Låt krämen sjuda tills den tjocknat, inte längre. Låt svalna. 4. Vispa smetana med vaniljsocker tills den blir fast och fluffig.

5. Servera jordgubbskrämen i djupa tallrikar, eller fina skålar. Lägg i en klick smetana.

Näringsvärde per portion ca: 200 kcal, protein 9 g, fett 9 g, kolhydrat 28 g

Källa: Gott, smått och näringsrikt, 2017

  • Fett
    8,61 g
  • Kolhydrater
    29,74 g
  • Protein
    0,93 g
  • Energi (kJ)
    859,77 kJ
  • Energi (kcal)
    204,57 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen