Jordgubbsjelly i glas

Jordgubbsjelly i glas

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 10 minuter. Värm vin, portvin, citronsaft och vatten i en kastrull. Tillsätt socker och de urkramade gelatinbladen. Rör tills de har smält.
2. Skiva jordgubbarna och lägg i glas. (Om glasen är höga kan du förankra några jordgubbskivor med en grillpinne, som du sticker ned i glaset. Pinnen tar du bort när allt stelnat.)
3. Häll den varma vingelén i glasen tills det täcker bären. Låt stå i kyl tills gelén stelnat, ca 4 timmar.
4. Blanda kvarg och vaniljsocker. Servera jellyn med en klick färskostkräm på toppen.

Tips: Jellyn kan även göras alkoholfri, använd då flädersaft istället för vin, men blanda den starkare än om du skulle dricka saften.

Serveringsportion ca: 230 g
Källa: Älskade Gubbar 2008

  • Fett
    2,69 g
  • Kolhydrater
    19,82 g
  • Protein
    4,71 g
  • Energi (kJ)
    748,85 kJ
  • Energi (kcal)
    178,99 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen