Jordärtskockssoppa med rökt lax

Jordärtskockssoppa med rökt lax

Gör så här

1. Tvätta skockorna eller skrapa dem. Koka dem mjuka i buljong med skalet på. Skalet ger extra smak. Mixa dem i buljongen helt slätt.
2. Koka upp tillsammans med grädde och red av till krämig konsistens. Salta och
peppra efter smak.
3. Toppa med den rökta laxen och en klick crème fraiche.
4. Servera tillsammans med ostsmörgås, gärna ost och ett glas mjölk.

Serveringsportion ca: 410 g
Källa: Svenska rötter 2009

  • Fett
    48,18 g
  • Kolhydrater
    19,7 g
  • Protein
    10,12 g
  • Energi (kJ)
    2306,5 kJ
  • Energi (kcal)
    562,56 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen