Jellyfizz med krämig citronsorbet

Jellyfizz med krämig citronsorbet

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp socker och vatten. Tillsätt de avrunna gelatinbladen. Låt svalna. Tillsätt olivolja, citronsaft, salt och kvarg i den avsvalnade sockerlagen. Låt mogna i kyl över natten.
2. Kör i glassmaskin. Förvara sorbeten i frys eller ställ den i kyl och kör om den nästa dag.
3. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter till jellyn. Koka upp citronsaft, socker och vatten och tillsätt de avrunna gelatinbladen. Sila jellyn genom silduk och fyll i glas. Ställ kallt.
4. Lägg salta citroner ovanpå jellyn i glasen. Forma små ägg av citronsorbet och lägg ovanpå jellyn. Toppa med olivolja och salt.

Tips: Receptet räcker till 100 små portioner citronsorbet, vilket är minsta rekommenderade mängd.

Serveringsportion: 25 g
Källa: Dessertakademien 2004

  • Fett
    4,62 g
  • Kolhydrater
    17,22 g
  • Protein
    1,04 g
  • Energi (kJ)
    482,76 kJ
  • Energi (kcal)
    115,47 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen