Italiensk svamp- och brödsoppa

Italiensk svamp- och brödsoppa

Gör så här

1. Fräs svampen i het stekpanna tills all vätska ångat bort. Tillsätt smör och lök och fräs tillsammans några minuter. Tillsätt buljong och matlagningsvin.
2. Koka på svag värme ca 5 min. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska och koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt mjölk och grädde, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg en skiva bröd eller dela brödet i bitar, strö över ost och häll över soppan. Brödet kan även rostas eller grillas i ugn med lite smält smör på.
4. Garnera med hackad gräslök på soppan.

Serveringsportion ca: soppa 190 g, bröd 20 g, ädelost 10 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2000

  • Fett
    15,42 g
  • Kolhydrater
    18,89 g
  • Protein
    6,86 g
  • Energi (kJ)
    1043,06 kJ
  • Energi (kcal)
    252,28 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen