Inkokt makrill med skarpsås

Inkokt makrill med skarpsås

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna, utom dillen, till lagen och låt den koka upp.
2. Skölj makrillen. Lägg ner makrillfiléerna, tätt och omlott, i bleck. Smaka av lagen och häll den över makrillen.
3. Täck blecken och låt koka i ugn, 200º ca 10 minuter. Ställ i kyl, låt fisken svalna i lagen.
4. Garnera med dill straxt före serverig.
5. Till såsen, blanda alla ingredienser, till och med ättikan.
6. Vispa crème fraiche och vispgrädde. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner äggblandningen.
7. Servera med kokt potatis.

Serveringsportion ca: Makrill 120 g, sås 65 g, potatis 150 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

  • Fett
    43,1 g
  • Kolhydrater
    33,72 g
  • Protein
    31,73 g
  • Energi (kJ)
    2730,31 kJ
  • Energi (kcal)
    655,15 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen