Indisk gryta med rostad blomkål och raita

Indisk gryta med rostad blomkål och raita

Gör så här

1. Fräs lök, vitlök och garam masala i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser och sötpotatis, låt koka ca 15 min. Rör i grädden och smaka av med salt och peppar.

2. Gnid in blomkålshuvudet med smör-&rapsolja och salta. Rosta i ugn på 200° 20–30 min. Skär i stora bitar.

3. Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skiva rödlöken tunt och lägg rödlöken i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat. Den picklade rödlöken håller 1–2 veckor i kyl.

4.  Rör ihop yoghurt, mynta, vitlök och honung. Smaka av med salt.

5. Lägg upp grytan och toppa med rostad blomkål och koriander. Servera med picklad rödlök, raita, naanbröd och mango chutney.

Källa: Arla Guldko 2018/Vardaga Silverpark

  • Fett
    14,77 g
  • Kolhydrater
    91,02 g
  • Protein
    8,54 g
  • Energi (kJ)
    2306,66 kJ
  • Energi (kcal)
    551,1 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen