Indisk currykyckling

Indisk currykyckling

Gör så här

1. Bryn kycklingen hastigt i smör. Krydda med curry och gurkmeja, låt bryna med en stund. Tillsätt crème fraiche och grädde.
2. Koka upp och koka försiktigt i ca 10 min. Tillsätt squash eller gurka. Smaka av med basilika, mango chutney, tomatpuré, salt och peppar. Späd med vatten. Låt koka 5-10 min tills squashen är genomkokt.
3. Gör en dressing av olja, citronsaft, spiskummin, farinsocker och persilja. Salta och värm dressingen lätt.
4. Koka morötter i lättsaltat vatten. Blanda morötterna med dressingen. Låt dra en stund.
5. Servera med kokt basmatiris.
Tips: Garnera gärna med basilika.

Serveringsportion ca: Kyckling 150 g, morötter 60 g, ris 200 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2004

  • Fett
    20,61 g
  • Kolhydrater
    56,67 g
  • Protein
    28,62 g
  • Energi (kJ)
    2228,84 kJ
  • Energi (kcal)
    533,48 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen