Husets stekta fisk med rosa filsås

Husets stekta fisk med rosa filsås

Gör så här

1. Lägg fisken i smorda bleck.
2. Blanda ingredienserna till kryddblandningen.
3. Mixa cornflakes till finhackad konsistens, det ska inte bli ett pulver. Smaka av med kryddblandningen till lagom sälta.
4. Strö rikligt med panad över fisken. Ringla över olja.
5. Stek i ugn, 200° tills fisken blivit gyllenbrun.
6. Koka potatisen. Pressa potatis och rör i varm mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
7. Blanda ingredienser till såsen.
Servera fisken med potatismos och sås.

Serveringsportion: ca 400 g
Källa: Arla Köket Guld Ko 2011/Skolmat till 100

  • Fett
    16,46 g
  • Kolhydrater
    38,25 g
  • Protein
    26,93 g
  • Energi (kJ)
    1747,93 kJ
  • Energi (kcal)
    419,04 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen