Höstrulader

Höstrulader

Gör så här

1. Lägg ut köttskivorna på bleck.
2. Blanda tomatpurè, honung, olja, senap, timjan och salt. Pensla köttet.
3. Förväll rotfrukterna ca 2 min. Lägg dem på köttet och rulla ihop.
4. Fäst med tandpetare. Lägg ruladerna på smorda bleck. Bryn dem i ugn, 250º ca 10 min. Sänk värmen till 175º. Slå på buljong. Täck med lock. Stek i 30-40 min.
5. Koka upp buljongen till såsen. Red av med vetemjöl utrört i crème fraiche. Låt koka 5 min. Smaka av med timjan, salt och peppar. Lägg ner ruladerna i såsen.
6. Servera med kokt potatis, lättkokta grönsaker och svartvinbärsgelé.

Serveringsportion ca: Rulader 150 g, sås 1 dl, potatis 175 g, grönsaker 75 g
Källa: Lunchguiden nr2

  • Fett
    11,55 g
  • Kolhydrater
    57,01 g
  • Protein
    46,11 g
  • Energi (kJ)
    2256,12 kJ
  • Energi (kcal)
    538,97 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen