Hörökt apachepotatis med gotlandstryffel och syrad grädde

Hörökt apachepotatis med gotlandstryffel och syrad grädde

Gör så här

1.Blanda ingredienerna till den syrade grädden och låt stå i rumstemperatur i 2 dagar.

2.Sautera potatis, lök och vitlök i olja. Tillsätt vin, buljong och öreter, låt sjuda till potatisen är mjuk. Ta upp potatisen och sila buljongen. Rök potatisen i abu-låda med hö.

3.Blanda brynt smör med potatisbuljong och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

4.Skölj riven potatis i ljummet vatten. Låt rinna av på handduk. Värm oljan till 180°. Fritera potatisen krispig och gyllenbrun. Låt rinna av på pappar och salta lätt.

Vid servering
Rosta den rökta potatisen i lite smör. Servera med brynt smör, syrad grädde, krispig potatis och riv över tryffel.

Källa: Magnus Lindström, Årets Kock 2003

  • Fett
    59,29 g
  • Kolhydrater
    6,38 g
  • Protein
    3,32 g
  • Energi (kJ)
    2690,31 kJ
  • Energi (kcal)
    653,3 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen