Honungsbakad spetskål med bönor, rostad mandel och ostcrème

Honungsbakad spetskål med bönor, rostad mandel och ostcrème

Gör så här

1. Dela all spetskål på längden och lägg i vacpåse. Värm smör, honung och salt under omrörning. Häll på kålen i påsen och vakuumpacka. Baka i ugn på 95° ånga till en innertemperatur på 92°, ca 30 min. Låt svalna i påsen.

2. Vispa äggen i en kastrull på svag värme till en lös äggröra. Häll äggröran i en kannmixer. Tillsätt ost och crème fraiche och mixa till en slät ostcrème. Smaka av med salt.

3. Lägg mandeln på en plåt, blanda med olja och salta. Rosta mandeln i ugn på 180° ca 10 min. Låt svalna och hacka grovt.

4. Blanchera bönorna i saltat vatten. Smält smöret i en kastrull, vänd ner bönor och schalottenlök och värm. Smaka av med salt.

5. Vid servering: Sila av vätskan från spetskålen. Lägg den med snittsidan nedåt i bleck. Rosta i ugn på 200° tills spetskålen är fint rostad. Bottna tallrikarna med ostcrèmen. Lägg på spetskål och toppa med bönorna och rostad mandel. Strö över finskuren gräslök.

  • Fett
    35,68 g
  • Kolhydrater
    17,17 g
  • Protein
    9,75 g
  • Energi (kJ)
    1791 kJ
  • Energi (kcal)
    436,44 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen