Högrev med citron, kapris och rotfrukter

Högrev med citron, kapris och rotfrukter

Gör så här

1. Lägg köttet i en gryta, tillsätt kallt vatten tills köttet är täckt, koka upp sakta och skumma av noga under hela koktiden.
2. Sänk värmen och tillsätt lök, morot och örter, låt sjuda sakta tills köttet är mört ca 1–1,5 timmar. Låt köttet ligga kvar i buljongen och kyl ner snabbt.
3. Koka grönsakerna mjuka, var för sig, i välsaltat vatten. Kyl ned i isvatten, häll av och låt rinna av ordentligt.
4. Sila av buljongen från högreven och koka ner till 2 liter, red med vetemjöl eller majsstärkelse, till en tjock sås. Häll i gräddfil, citronskal och kapris, smaka av med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.
5. Tillsätt kött och grönsaker och koka upp ordentligt.
Servera med kokt potatis.

Serveringsportion ca: Högrev 150 g, grönsaker 100 g, sås 90 g, potatis 200 g
Källa: Gräddfil 2005

  • Fett
    19,39 g
  • Kolhydrater
    49,94 g
  • Protein
    48,39 g
  • Energi (kJ)
    2464,33 kJ
  • Energi (kcal)
    594,22 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen