Helstekt fläskytterfilé med ädelostsås

Helstekt fläskytterfilé med ädelostsås

Gör så här

1.Bryn fläskytterfilé i smör, salta och peppra runtom. Lägg på smorda bleck och stek färdig i ugn, 150° till 70°C kärntemperatur. Låt vila.
2. Rör samman äppelmos, äppelbitar och crème fraiche som tillbehör.
3. Koka upp buljong+stekspad och grädde. Smaksätt med ädelost, ev balsamicovinäger, salt och peppar. Red med majsstärkelse till en krämig sås.
4. Mixa smör och persilja. Slå det över den varma potatisen.

Serveringsportion ca: 420 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2002

  • Fett
    20,93 g
  • Kolhydrater
    38,12 g
  • Protein
    35,45 g
  • Energi (kJ)
    2044,2 kJ
  • Energi (kcal)
    491,78 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen