Helstekt fläskkarré med frukt- och rosmarinpotatis

Helstekt fläskkarré med frukt- och rosmarinpotatis

Gör så här

1. Bryn fläskkarré i smör, salta och peppra och lägg på bleck tillsammans med frukt. Slå på lite vatten och stek köttet i ugn, 150° till en innertemperatur av 65°C.
2. Koka upp buljong, steksky och grädde med gelé. Smaka av med salt och peppar och red med maizena. Vispa sist i ädelost.
3. Smält smör i bleck. Rulla potatis i smöret. Toppa med rosmarin och salt. Råstek i ugn, 175° i ca 40 min.
4. Skiva fläskkarrén tunt och servera med sås och potatis.

Serveringsportion ca: Kött 90 g, frukt 50 g, sås 60 g, potatis 160 g
Källa: Arla Köket äldre 2:2003

  • Fett
    28,53 g
  • Kolhydrater
    48,95 g
  • Protein
    28,73 g
  • Energi (kJ)
    2436,95 kJ
  • Energi (kcal)
    584,92 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen