Helstekt blomkål med rostat rågbröd, spritärter och färskost smaksatt med dragon

Helstekt blomkål med rostat rågbröd, spritärter och färskost smaksatt med dragon

Gör så här

1. Ta bort blasten från blomkålshuvudena och pensla med smör. Salta och rosta i ugn på 180° ca 35 min. Dela blomkålen i portionsbitar à 150 g. Pressa på citron och smaka ev av med mer salt.

2. Mixa brödet till små bitar och blanda med smöret, smaka av med salt. Rosta brödet i ugn på 160° ca 10 min.

3. Mixa färskosten med dragon och smaka av med citronskal, saft och salt. Lägg i spritspåse.

4. Sprita ärterna. Smält smöret i en kastrull, lägg i ärter och schalottenlök, smaka av med citronsaft.

5. Vid servering: Servera blomkålen med spritärterna och strö på det rostade rågbrödet. Spritsa färskost på tallriken och toppa blomkålen med klippt smörgåskrasse. 

Källa: Thomas 

  • Fett
    42,09 g
  • Kolhydrater
    34,01 g
  • Protein
    11,75 g
  • Energi (kJ)
    2409,07 kJ
  • Energi (kcal)
    581,41 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen