Helbakad rotselleri med rostad potatis och vispat färskostsmör

Helbakad rotselleri med rostad potatis och vispat färskostsmör

Gör så här

1. Tvätta och skrubba rotsellerin väl. Bred smöret runt om hela rotsellerin. Baka i ugn till en innertemperatur på 96°, ca 2 tim. Låt svalna och skär i skivor.

2. Dela ev potatisen. Lägg i bleck och blanda med smör-&rapsolja, salta och peppra. Rosta i ugn på 200° ca 25 min. Strö över osten mot slutet av tillagningen och rosta lite till. Strö över persilja vid servering.

3. Vispa smöret mjukt. Tillsätt färskosten och vispa vitt och fluffigt. Tillsätt finriven vitlök, timjan, rosépeppar, salt och peppar. Förvara i kylen och ta fram ca 10 min innan servering.

4. Halstra rotselleriskivorna till fin färg och salta. Servera med rostad potatis och vispat färskostsmör.

 Källa: Arla Guldko/Vardaga Silverpark

  • Fett
    408,42 g
  • Kolhydrater
    315,82 g
  • Protein
    82,3 g
  • Energi (kJ)
    22549,15 kJ
  • Energi (kcal)
    5470,63 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen