Havtornssoppa med färskostcrème toppad med kardemummaskorpor

Havtornssoppa med färskostcrème toppad med kardemummaskorpor

Gör så här

Havtornssoppa
1. Blanda alla ingredienser och ställ kallt.

Färskostcrème
1. Vispa ingredienserna (utom gelatinbladet) till färskostcrèmen. Ställ i kyl. Ta bort 10% av crèmen och smält samman med gelatinbladet. Vänd tillbaka i resten
av crèmen.

2. Spritsa i valfria formar och ställ
i frys.

Kardemummaskorpor
1. Sikta mjöl tillsammans med bakpulver. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en deg i degblandare.

2. Rulla ut degen till 2 cm tjocka längder och baka gyllenbruna i ugn, 190° i 6 – 8 min. Dela i ½ cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt och baka skorporna i ugn, 220° till fin färg.

Servering
Lägg färskostcrème i skålar. Fyll på med iskall havtornssoppa och toppa
med kardemummaskorpor.

Källa: Sweetlab 2012

  • Fett
    10,79 g
  • Kolhydrater
    57,89 g
  • Protein
    4,23 g
  • Energi (kJ)
    1459,42 kJ
  • Energi (kcal)
    350,92 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen