Havtornsrulle med mandel och nougat

Havtornsrulle med mandel och nougat

Gör så här

1. Havtornsmarmelad: Blanda socker med pektin. Värm puréerna till 45° och tillsätt sockerblandningen och glykos, koka till 106°. Lös upp citronsyran med lite vatten och rör ner i marmeladen. Stryk ut 2 mm tunt på silpat. Låt stelna i rumstemperatur.

2. Kavla ut mandelmassan 2 mm tunt mellan bakplåtspapper. Lägg mandelmassan på marmeladen och rulla ihop till 5 cm tjocka rullar. Rulla i socker och skär rullarna i 1,5 cm skivor.

3. Nougat: Koka upp grädde, glykos och havssalt. Häll den varma grädden över praliné och choklad, mixa slätt. Tillsätt smör och amaretto och mixa slätt på nytt. Låt svalna.

4. Spritsa toppar med nougat på havtornsrullarna. Dekorera med delade hasselnötter.

Källa: Kalle Bengtsson Årets konditor 2017

  • Fett
    10,35 g
  • Kolhydrater
    13,71 g
  • Protein
    2,31 g
  • Energi (kJ)
    656,22 kJ
  • Energi (kcal)
    157,42 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen