Havtorn - lakrits - mandel

Havtorn - lakrits - mandel

Gör så här

Havtornscurd:
1. Vispa ihop ägg och socker. Koka upp purén och tillsätt äggvispet. Sjud försiktigt under ständig vispning tills smeten tjocknat.
2. Tillsätt smör och gelatinblad, sila och kyl ner.

Mandelmördeg:
1. Arbeta vetemjöl, mandelmjöl, smör, florsocker och salt till en smulig massa. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg.
2. Kavla ut degen ca 3 mm tunn. Klä tartelettformar, 7 cm i diameter, med mördegen och låt stå i frysen 30–40 min. Baka av i 200° 8–10 min till gyllenbrun färg. Låt svalna och fyll med havtornscurd.

Varmvispad maräng:
1. Vispa äggvita, citronsaft och socker över vattenbad till ca 60°, vispa sedan marängen kall i maskin.
2. Spritsa direkt på tarteletterna.

Karamelliserade salta mandlar:
1. Smält sockret till en gyllenbrun karamell i en stekpanna. Tillsätt mandel och vänd runt så att alla mandlar blir täckta av socker, rör ner smöret.

2. Strö över lite flingsalt och lägg upp på bakplåtspapper eller silpat.

Till dekor:
Lakritspasta, oxalis och delade, karamelliserade salta mandlar.

Montering:
1. Droppa på lakritspasta på marängen, dekorera med oxalis och delade, karamelliserade salta mandlar.

Källa: Sweetlab 2015

  • Fett
    30,28 g
  • Kolhydrater
    80,84 g
  • Protein
    11,56 g
  • Energi (kJ)
    2709,24 kJ
  • Energi (kcal)
    650,1 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen