Hannas franska  äppelkaka

Hannas franska äppelkaka

Gör så här

1. Koka äppelklyftorna mjuka i socker ca 30 min. Låt svalna. Fördela kompotten i bleck.
2. Rör smör och socker. Tillsätt mandel, saft och rivet skal av citron. Rör i gulorna, en i taget.
3. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd ner vitorna i smörblandningen.
4. Fördela blandningen på äppelkompotten. Grädda i ugn vid 175° ca 20 min.
5. Servera med vaniljsås.

Serveringsportion ca: Äppelkaka 155 g, vaniljsås 50 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2000

  • Fett
    19,91 g
  • Kolhydrater
    42,78 g
  • Protein
    5,75 g
  • Energi (kJ)
    1584,48 kJ
  • Energi (kcal)
    379,19 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen