Hallonchokladmousse med färska hallon

Hallonchokladmousse med färska hallon

Gör så här

1.Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, minst 5 min.

2.Värm socker, ägg och äggula under vispning i vattenbad till 82°. Vispa krämen kall i maskin.

3.Smält chokladen i mikrovågsugn till 55°. Vänd ner hallonpurén och rör till en tjock kräm.

4.Lyft upp gelatinbladen och låt vattnet rinna av, smält i mikro till 50°. Rör ner gelatinet i chokladkrämen. Blanda ner smetana i chokladen och sedan chokladkrämen i den vispade grädden. Vänd slutligen ner äggkrämen i chokladmoussen.

5.Lägg upp moussen i portionsglas och ställt kallt. Ta fram dem 1 timme före servering och låt stå i rumstemperatur. Dekorera med hallon.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Magnus Johansson, Hedersmedlem i Föreningen Årets Kock

  • Fett
    17,59 g
  • Kolhydrater
    16,84 g
  • Protein
    4,13 g
  • Energi (kJ)
    1021,33 kJ
  • Energi (kcal)
    244,6 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen