Gyroskött, tomatbrässerad potatis med vitlöksmeze

Gyroskött, tomatbrässerad potatis med vitlöksmeze

Gör så här

1.Fördela karrén i smorda bleck. Krydda med vitlök, oregano, salt och peppar.
2.Tillaga i ugn, 175° ca 45 min tills köttet fått fin färg och känns mört.
3.Fördela potatis och lök i smorda bleck.
4.Blanda krossade tomater, buljong, olja och persilja. Smaka av med salt.
5.Häll tomatsåsen över potatisen, blanda och tillaga i ugn, 175° ca 50 min.
6.Blanda matyoghurt med vitlök. Smaka av med salt.

Servera köttet med tomatbrässerad potatis och vitlöksmeze.

Serveringsportion: ca 350 g
Källa:Arla Köket Årets Guldko recept 2011/Skolmat till 100

  • Fett
    16,39 g
  • Kolhydrater
    22,7 g
  • Protein
    24,12 g
  • Energi (kJ)
    1428,57 kJ
  • Energi (kcal)
    341,89 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen