Grundrecept brioche

Grundrecept brioche

Gör så här

1. Låt smöret bli rumstempererat. Kör alla ingredienser utom smöret med degkrok i en bunke på låg hastighet i ett par minuter. När degen har gått ihop öka hastigheten och kör den smidig, ca 5 min.
2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt i degen i 3 omgångar på låg hastighet, kör tills allt smör har gått in i degen.
3. Lägg degen i en plastlåda, låt stå i kyl över natten.

DAG 2
4. Smöra 2 brödformar som rymmer 1,5–2 liter. Dela degen i 2 lika stora delar och forma till fina bröd och lägg i formarna. Låt jäsa till dubbel storlek.
5. Baka av i ugnen på 200° 35–40 min, till en innertemperatur på 96˚. Låt svalna på galler.

Källa: Sara Assum Hultberg, Årets Konditor 2015 

  • Fett
    185,13 g
  • Kolhydrater
    309,38 g
  • Protein
    63,92 g
  • Energi (kJ)
    13233,74 kJ
  • Energi (kcal)
    3187,24 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen