Grunddeg

Grunddeg

Gör så här

1. Lös jästen i vattnet och vispa ner mjölet med en visp.
2. Täck bunken med plast och låt jäsa i rumstemperatur i ca 24 timmar.
3. Skrapa ner raskdegen i blandaren. Tillsätt övriga ingredienser förutom salt. Kör på ettans växel i en vanlig vispmaskin i ca 15 minuter eller i degkittel efter ordinarie körschema.
4. Tillsätt salt, öka hastigheten och kör tills degen är elastisk. Gör ett degprov genom att sträcka ut en tunn bit av degen.
5. Låt vila i 45 minuter med två utstötningar.
6. Använd grunddegen till önskat bröd tex Kravatt.

Serveringsportion: 200 g
Källa: Baka med kärlek. Och ost.

  • Fett
    5,58 g
  • Kolhydrater
    88,65 g
  • Protein
    13 g
  • Energi (kJ)
    1961,3 kJ
  • Energi (kcal)
    467,96 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen