Grov kycklingleverpastej

Grov kycklingleverpastej

Gör så här

1. Skölj och rensa levern noga. Skär ner kycklingen i mindre bitar. Fräs löken mjuk i smör. Mal lever, kött, lök och ansjovis två gånger.
2. Vispa samman ägg, grädde, mjöl, kryddor och konjak till en pösig smet.
3. Blanda ner äggsmeten lite i taget ner i färsen, rör kraftigt så att allt blandas väl. Tillsätt det smälta svalnade smöret. Gör eventuellt ett stekprov och smaka av.
4. Klä en terrinform med lardo, bacon eller späck, fyll upp med smet. Täck toppen på formen med folie.
5. Baka av i ugn på 170° till innertemperaturen är 70°.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla Köket Traditioner och nytänk 2014/Arla Köket En sagolik jul 2015

  • Fett
    18,95 g
  • Kolhydrater
    3,33 g
  • Protein
    13,31 g
  • Energi (kJ)
    1016,59 kJ
  • Energi (kcal)
    244,77 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen