Grönsaksmingelsoppa

Grönsaksmingelsoppa

Gör så här

1. Fräs lök i smör utan att den tar färg. Tillsätt potatis och palsternacka. Slå på vätskan och låt allt sjuda under lock tills grönsakerna är mjuka, 15-20 min. Mixa. Krydda med salt och peppar.
2. Blanda bitar av palsternacka med smör och rosta mjuka i ugn, 200° ca 10 - 15 min. Salta och peppra.
3. Blanda brödtärningar med smält smör och rosta i ugn, 200° ca 5 - 6 min tills de får fin färg. Ta ut och blanda med örterna och lite salt.
4. Fördela palsternackor och sockerärtor i skålar och häll över potatissoppa.
5. Toppa med örtkrutonger och salladsskott och lite olivolja.

Ps. Soppan är en bassoppa som kan varieras se även "Broccoli- och ädelostsopppa", "Lax- och potatis chowder" och "Potatis- och svampsoppa".


Serveringsportion ca: 400 g
Källa: Deli, Arlaköket nr 1,2001

  • Fett
    25,12 g
  • Kolhydrater
    43,13 g
  • Protein
    12,63 g
  • Energi (kJ)
    1924,62 kJ
  • Energi (kcal)
    460,76 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen