Grönröd fiskgryta med pressad potatis

Grönröd fiskgryta med pressad potatis

Gör så här

1.Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Fräs spenat och purjolök med smör i en kastrull. Tillsätt buljong, sås och dillfrön. Koka ihop någon minut. Lägg ner fisken och låt sjuda under lock tills fisken nätt och jämnt är genomkokt, ca 3 min. Strö tomaterna över fisken.
2. Koka och pressa potatisen. Koka morötterna. Servera fiskgrytan med morotsstavar och potatis.

Tips: Laga i ugnen. Lägg de frästa och kokta grönsakerna i bleck. Lägg ner fisken och strö över de hackade tomaterna. Lägg på lock. Laga i ugn vid 225°C , 15-20 min. Fiskens innertemperatur ska vara 60°C .

Serveringsportion: Fiskgryta ca 200 g, potatis ca 100 g, morotsstavar ca 30 g
Källa: Arla Köket Junior 2:2000

  • Fett
    4,78 g
  • Kolhydrater
    22,57 g
  • Protein
    17,95 g
  • Energi (kJ)
    903,84 kJ
  • Energi (kcal)
    217,86 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen