Gröna ärtbiffar med rostade rotfrukter och tzatziki

Gröna ärtbiffar med rostade rotfrukter och tzatziki

Gör så här

1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.

2. Mixa ost och soltorkade tomater i en matberedare. Tillsätt linserna, ärter, bönor och ägg och mixa grovt. Blanda med solroskärnor, polentagryn, basilika och salt. Låt stå ca 1 tim, gärna längre så polentan hinner svälla.

3. Forma biffar à ca 60 g. Stek på medelvärme i smör-&rapsolja till fin färg.

4. Skär morötter och palsternacka i bitar. Lägg i bleck och blanda med rapsolja. Salta och rosta i ugn på 200° ca 25 min.

5. Riv gurkan och häng gärna av en stund. Blanda gurka, yoghurt och finriven vitlök, smaka av med salt och peppar.

6. Servera ärtbiffarna med rostade rotfrukter och tzatziki.

Källa: Arla Guldko 2018/Skogsbackens förskola

  • Fett
    19,33 g
  • Kolhydrater
    21,85 g
  • Protein
    11,76 g
  • Energi (kJ)
    1341,92 kJ
  • Energi (kcal)
    326,53 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen