Grön sparris – Smör – Ägg – Svecia

Grön sparris – Smör – Ägg – Svecia

Gör så här

1. Dela sparrisen på längden och vänd i olja. Stek sparrisen i en panna tills den får fin färg. Lägg i smör och pressa i citron. Smaka av med salt. Skeda citronsmöret över sparrisen vid servering.

2. Knäck äggen i en kastrull. Värm äggen under omrörning tills de börjar koagulera och sätta sig som
en äggröra, häll upp i en kannmixer. Mixa med riven ost, crèmefraiche och smör till en slät crème.
Smaka av med salt.

Källa:  Filip Fastén, Årets Kock 2014

  • Fett
    6,32 g
  • Kolhydrater
    4,39 g
  • Protein
    10,16 g
  • Energi (kJ)
    494,12 kJ
  • Energi (kcal)
    118,02 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen