Grön Janssons frestelse med inlagd paprika och cornichons

Grön Janssons frestelse med inlagd paprika och cornichons

Gör så här

1. Koka upp ättikslagen med alla kryddor och låt svalna. Bränn av paprikorna med en brännare så att de blir helt svarta och lägg i en plastpåse att svalna. Skala paprikorna och ta bort kärnhusen. Strimla paprikorna tunt. Lägg i lagen och låt dra minst 1 tim.

2. Skala och skiva löken tunt på mandolin. Stek löken på låg temperatur i hälften av smöret så att den bli mjuk och gyllene. Skala och skär potatisen i 6 mm tunna stavar.

3. Smörj en ugnsform med resterande smör och varva potatis, paprika, lök och skivade (på längden) cornichons. Salta och peppra lätt mellan varven. Häll på grädde och strö över panko. Baka i ugn på 180° 30–40 min.

 Källa: Johan Backeus.  Årets kock 2017

  • Fett
    24,5 g
  • Kolhydrater
    37,59 g
  • Protein
    3,72 g
  • Energi (kJ)
    1620,65 kJ
  • Energi (kcal)
    392,19 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen