Grillad högrevsburgare med enbärskräm

Grillad högrevsburgare med enbärskräm

Gör så här

1. Blanda färsen med fläsket. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig smet. Forma till burgare.

2. Krossa eller mixa enbären och blanda med gräddfil, vinäger, dijonsenap och salt.

3. Lägg morötterna i ett bleck, strö över rosépeppar och salt. Ringla på olja och blanda runt. Rosta i ugn på 175° ca 15 min.

4. Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda fänkålen med citronsaft och salt.

5. Grilla eller stek burgarna 2–3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta.

6. Grilla bröden och lägg ihop burgarna med enbärskräm, fänkålssallad och isbergssallad. Servera med de rostade morötterna.

Källa: Arla Guldko 2017

  • Fett
    37,45 g
  • Kolhydrater
    35,96 g
  • Protein
    32,19 g
  • Energi (kJ)
    2414,41 kJ
  • Energi (kcal)
    577,1 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen