Griljerad oxbringa med ansjovissås

Griljerad oxbringa med ansjovissås

Gör så här

1. Fräs smör och mjöl. Späd med buljong och mjölk. Tillsätt ansjovis och sjud ca 10 min. Kyl och vänd ner grädde när såsen kallnat.
2. Skiva oxbringan. Blanda senap och ägg, panera skivorna i senapsblandningen och vänd dem ströbröd. Stek i smör.
3. Griljera i ugn, 200° ca 8 min.
4. Servera med kokt potatis, brysselkål och gärna varma grönsaker.

Tips: Du kan också markera i bleck, pensla över senapsblandningen och strö över ströbröd.

Serveringsportion ca: Oxbringa 100 g, sås 75 g, brysselkål 75 g, potatis 200 g
Källa: Arla Köket Äldre 1:2006

  • Fett
    27,54 g
  • Kolhydrater
    49,8 g
  • Protein
    29,87 g
  • Energi (kJ)
    2438,29 kJ
  • Energi (kcal)
    584,32 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen