Grevémousse med bakad äggula, roscofflök, svartkål och tryffel

Grevémousse med bakad äggula, roscofflök, svartkål och tryffel

Gör så här

1.Värm grädden och smält ner ost och agar agar. Fyll i portionsformar av slipat, 10 cm breda och 3 cm höga. Frys över natten.

2.Ta ut ostmoussen ur formarna, lägg på tallrikarna och låt bli rumsvarma.

3.Fräs lök, vitlök och kål i smör med tryffelbresyr och slå på vin. Låt koka några minuter och tillsätt buljongen. Låt koka tills allt har mjuknat, smaka av med salt och peppar.

4.Baka äggulorna i 65° klarnat smör ca 1,5 tim.

Källa: Roland Persson, Årets Kock 1990

  • Fett
    62,52 g
  • Kolhydrater
    4,49 g
  • Protein
    12,76 g
  • Energi (kJ)
    2703,96 kJ
  • Energi (kcal)
    655,19 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen