Gravlaxpudding med vispat citronsmör

Gravlaxpudding med vispat citronsmör

Gör så här

1. Grava lax 1-2 dagar före beredning i salt, socker och peppar. Skiva laxen.
2. Varva potatis, laxskivor, lök och dill i smorda bleck.
3. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och smaka av med salt och peppar. Häll över. Tillaga i ugn, 160° ca 60 min.
4. Vispa ingredienserna till citronsmöret fluffigt och spritsa ut portionstoppar som förvaras i frysen.
5. Spara gärna en tunn skiva gravad lax per portion och toppa puddingen med vid servering.
Servera gärna med kokt potatis eller potatismos.

Serveringsportion ca: 500 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2002

  • Fett
    46,01 g
  • Kolhydrater
    38,13 g
  • Protein
    33,46 g
  • Energi (kJ)
    2982,43 kJ
  • Energi (kcal)
    715,08 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen