Gratinerade jordgubbar från Öland

Gratinerade jordgubbar från Öland

Gör så här

1. Blanda crème fraiche med choklad och nötter.
2. Fördela jordgubbarna i bleck eller formar.
3. Fördela crème fraiche-blandningen över jordgubbarna.
4. Gratinera i ugnen vid 225°C ca 5 min.
5. Servera med vaniljsås.

Tips: Om frysta jordgubbar används så låt ev bärsaft rinna av.

Serveringsportion ca: Gratinerade jordgubbar 120 g, vaniljsås 50 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 1999

  • Fett
    17,99 g
  • Kolhydrater
    20,85 g
  • Protein
    4,63 g
  • Energi (kJ)
    1103,4 kJ
  • Energi (kcal)
    264,02 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen