Gratinerad korv med hemlagat mos

Gratinerad korv med hemlagat mos

Gör så här

1. Koka potatisen. Mosa den med hjälp av t ex vispen i blandaren. Värm mjölken och tillsätt den samt morötterna. Smaka av moset med muskot, salt och peppar.
2. Blanda senap, bostongurka och äpple.
3. Snitta korven på längden. Lägg korvarna i bleck och stek i ugn, 175° ca 7 min så att snittytan öppnar sig. Ta ut korven, fyll med senapsfyllningen och strö över ost. Stek ytterligare 15 min.
4. Servera korven med potatismos och sallad.

Serveringsportion: korv ca 110 g, mos ca 200 g, sallad 50 g
Källa: ArlaKöket Junior nr 2 1999

  • Fett
    41,61 g
  • Kolhydrater
    50,62 g
  • Protein
    25,27 g
  • Energi (kJ)
    2878,61 kJ
  • Energi (kcal)
    688,95 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen