Gratinerad brie på mandelsmördeg och stekta äpplen

Gratinerad brie på mandelsmördeg och stekta äpplen

Gör så här

1. Mixa mandelmjöl med smör och socker. Mixa i äggen, ett i taget.
2. Kavla ut smördegen 2 mm tjock. Bred på mandelkrämen och baka av i ugn, 175° tills degen är klar. Ta ut och låt svalna.
3. Skär degplattan i långa portionsbitar.
4. Skiva osten och fördela dem på degplattorna. Strö på mandelspån och pudra över florsocker. Gratinera i ugn 200° till fin färg.
5. Servera med stekta äppelklyftor.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla Köket Traditioner och nytänk 2014/Arla Köket En sagolik jul 2015

  • Fett
    48,82 g
  • Kolhydrater
    46,13 g
  • Protein
    14,84 g
  • Energi (kJ)
    2731,96 kJ
  • Energi (kcal)
    683,39 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen