Grahamsbröd

Grahamsbröd

Gör så här

1. Blanda jäst med filmjölk och smält smör.
2. Tillsätt sirap, salt och kryddor.
3. Tillsätt grahamsmjöl sedan vetemjöl, lite i taget. Arbeta alltid in det grövsta mjölet först så att det hinner svälla i degvätskan.
4. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa ca 45 min.
5. Arbeta degen igen, fördela i smorda bleck och jäs ca 30 min.
6. Täck blecken med t ex ugnsfolie och grädda i ugnen vid 250° ca 50 min.
7. Låt svalna och skär i bitar. Servera med smör och ost.

Serveringsportion: Bröd ca 80 g, smör eller Bregott ca 5 g, ost ca 20 g
Källa: Arlaköket Skola nr 2 1999

  • Fett
    14,66 g
  • Kolhydrater
    42,48 g
  • Protein
    11,75 g
  • Energi (kJ)
    1490,67 kJ
  • Energi (kcal)
    356,35 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen