Gräddig rabarberkyckling med grönsaksterrin

Gräddig rabarberkyckling med grönsaksterrin

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i blöt.
2. Koka alla grönsakerna, mjuka med tuggmotstånd kvar, till och med majskornen. Kyl snabbt.
3. Blanda grönsakerna med crème fraiche. Smaka av med senap, pepparrot, salt och peppar.
4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Vänd i de smälta gelatinbladen i grönsakssmeten.
5. Fördela i avlånga formar. Låt stå i kyl och stelna ca 3 timmar.
6. Fräs rabarber i smör och socker.
7. Fräs kött, lök och champinjoner i smör. Tillsätt buljong och koka upp. Rör ut mjölet i lite vätska och red av. Låt koka ca 5 min.
8. Tillsätt grädde och koka på svag värme ca 15 min. Smaka av med socker, färsk dragon, bladpersilja, salt och peppar.

Tips: Vetemjölet fungerar som stabilisator. Ingår ingredienser med mycket syror så är det extra viktigt att reda av.

Serveringsportion ca: Grönsaksterrin 120 g, kycklinggryta 200 g
Källa: ArlaKöket Lunch nr 2 -99

  • Fett
    15,69 g
  • Kolhydrater
    21,53 g
  • Protein
    33,17 g
  • Energi (kJ)
    1552,2 kJ
  • Energi (kcal)
    371,17 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen