Gräddbakade kålrotsrullar med fänkål, kålskott och mandel

Gräddbakade kålrotsrullar med fänkål, kålskott och mandel

Gör så här

1. Skala och svarva kålroten till tunna ark på en grönsakssvarv. Rulla ihop kålrotsarken till tjocka rullar, ca 7 cm i diameter, och skär i 2 cm skivor. Lägg kantbitarna i 1-2-3-lagen.

2. Smörj portionsformar, t ex silikonformar eller muffinsplåt. Lägg i kålrotsrullarna.

3. Koka ihop grädde, mjölk, smör, timjan, krossade vitlöksklyftor och kryddpepparkorn ca 7 min.
Smaka av med salt, svartpeppar och ev mer kryddpeppar. Plocka upp timjan och vitlök. Häll gräddkoket på kålrotsrullarna i formarna. Baka i ugn på 180° 30–40 min tills kålroten är mjuk med liten kärna.

4. Hyvla fänkålen tunt på mandolin, plocka kålskotten och lägg allt i kallt vatten.

5. Vid servering: Sila av den picklade kålroten och blanda med fänkålen. Lägg de gräddbakade kålrotsrullarna på tallrikar och toppa med picklad kålrot, fänkål, grovhackad mandel och kålskott.

Källa: Johan Backeus Årets kock 2017

  • Fett
    25,89 g
  • Kolhydrater
    16,24 g
  • Protein
    3,84 g
  • Energi (kJ)
    1310,02 kJ
  • Energi (kcal)
    318,12 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen