Gös med örtkräm och rotfruktsgratäng

Gös med örtkräm och rotfruktsgratäng

Gör så här

1. Koka upp grädde. Red av med vetemjöl utrörd i vätska. Sjud ca 5 min.
2. Tillsätt rotfrukterna och vitlök. Sjud tills de är nästan klara.
3. Fördela rotfrukterna i bleck. Strö över ost och gratinera i ugnen vid 175º ca 15 min.
4. Blanda alla ingredienser till örtkrämen. Smaka av med salt och peppar.
5. Dela fisken i portionsbitar à 150 g, salta och peppra.
6. Stek i ugn, 150º till en kärntemperatur av 65º.

Tips: Gratängen kan tillagas helt klar eller till kokmomentet dagen innan serveringsdagen. Variera med olika sorters grönsaker efter säsong.

Serveringsportion ca: Gös 130 g, örtkräm 50 g, gratäng 230 g
Källa: Lunchguiden nr4

  • Fett
    27,76 g
  • Kolhydrater
    22,11 g
  • Protein
    39,69 g
  • Energi (kJ)
    2071,27 kJ
  • Energi (kcal)
    500,97 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen