Gnocchi med smörstekt abborre och gulbeta i brynt smör  med yuzu och lime

Gnocchi med smörstekt abborre och gulbeta i brynt smör med yuzu och lime

Gör så här

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Ånga av och pressa. Blanda potatis, ägg och finskuren gräslök till en homogen smet. Tillsätt mjöl till klibbfri i konsistensen. Rulla degen till tumtjocka längder och skär i 3 cm bitar. Tryck ev till med en mjölad gaffel. Koka i saltat vatten tills gnocchin flyter upp till ytan. Lyft direkt ur kastrullen ner i kallt vatten.

2. Sjud gulbetorna mjuka i saltat vatten, skala.

3. Bryn smöret gyllene och tillsätt limesaft samt smaka av med yuzu och salt. Lägg betorna i en vacpåse, häll på smöret och vakuumpacka. Låt dra över natten i kyl.

4. Mixa olja och jalapeño slätt. Mixa äggulor och vinäger med en stavmixer och häll i jalapeñooljan till en tjock emulsion. Smaka av med salt.

5. Vid servering: Salta abborren. Stek abborre och gnocchi gyllene i smör. Dela och värm betorna med det brynta smöret. Lägg upp abborre och gnocchi på tallrikar med kokta betor. Spritsa jalapeñoemulsion på tallrikarna och toppa med plockad dill och vattenkrasse. Skeda över det varma brynta smöret.

Källa: Johan Backeus/Peru

  • Fett
    47,19 g
  • Kolhydrater
    28,03 g
  • Protein
    29,66 g
  • Energi (kJ)
    2768,33 kJ
  • Energi (kcal)
    664,92 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen