Glutenfritt bröd med cottage cheese

Glutenfritt bröd med cottage cheese

Gör så här

1. Vispa ägg och rör ner cottage cheese.
2. Smält smöret och blanda med mjölken, värm blandningen till ca 50°.
3. Blanda mjölkmixen med jäst och salt. Häll i degspadet och äggblandningen.
4. Arbeta samman degen och låt jäsa under bakduk ca 15 minuter. Baka ut till limpor och lägg dem i väl smorda avlånga formar.
5. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Grädda i ugnen i 200° ca 30 minuter.
6. Stjälp upp bröden på galler, pensla skorpan lätt med vatten och låt dem svalna under bakduk. Går utmärkt att frysa.

Serveringsportion ca: 50 g
Källa: Frukost i skola

  • Fett
    2,64 g
  • Kolhydrater
    27,13 g
  • Protein
    2,69 g
  • Energi (kJ)
    595,73 kJ
  • Energi (kcal)
    140,27 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen