Glassklubbor

Glassklubbor

Gör så här

VANILJGLASS
1.  Koka upp grädde, mjölk, vaniljstänger och urskrapade frön.
2.  Vispa socker och äggula. Blanda äggvispet med gräddmjölken och värm under omrörning till 81°. Låt kallna.
3.  Kör i glassmaskin och gjut i små silikonformar. Stick i glasspinnar och låt stå i frys några timmar.

RÖDVINBÄRSSORBET
1.  Värm lite av rödvinbärspurén och smält ner gelatinbladet. Blanda med resterande ingredienser.
2.  Kör i glassmaskin och gjut i små silikonformar. Stick i glasspinnar och låt stå i frys några timmar.

SVARTVINBÄRSSORBET
1.  Gör likadant som för rödvinbärssorbeten ovan.

DOPPNING
1.  Smält samman choklad och kakaosmör. Doppa glassarna i chokladen och garnera med frystorkade bär.

KARAMELLKRÄM
1.  Smält sockret till en karamell. Häll på grädde, mjölk, vaniljstång och urskrapade frön. Tillsätt äggula och värm under omrörning till 81°. Slå blandningen över chokladen och rör till en slät kräm.
2.  Tillsätt gelatinblad och smör. Låt stelna i kyl.

VANILJKRÄM
1.  Koka upp grädde, mjölk, vaniljstänger och urskrapade frön. Vispa äggula och socker. Blanda äggvispet med gräddmjölken och värm under omrörning till 81°. 2.  Tillsätt gelatinblad och smör. Låt stelna i kyl.

FÄRSKOSTSKUM
1.  Mixa alla ingredienserna med en stavmixer. Fyll i en sifon, ladda med 2 patroner och skaka.

SESAMSTRUT
1.  Blanda alla ingredienser i en maskin med vinge.
2.  Rita upp 10 cm stora cirklar på bakplåtspapper. Stryk ut smeten med palett i cirklarna och baka av i ugn på 180° ca 4 min. Forma rånen till strutar och låt kallna. Förvara strutarna torrt.

MONTERING
1. Servera enligt bild eller efter eget tycke.

  • Fett
    116,9 g
  • Kolhydrater
    258,09 g
  • Protein
    27,58 g
  • Energi (kJ)
    9218,53 kJ
  • Energi (kcal)
    2219,83 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen