Fröpanerade palsternacksbiffar med cottage cheese, bulgursallad  och basilikayoghurt

Fröpanerade palsternacksbiffar med cottage cheese, bulgursallad och basilikayoghurt

Gör så här

1. Ånga palsternackan i ugn på 100° ånga tills den är mjuk.

2. Blanda palsternacka, cottage cheese, havregryn och sambal oelek i maskin med vinge. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten vila ca 30 min. Forma biffar à ca 60 g. 

3. Mixa solros- och pumpakärnor grovt. Panera biffarna i fröna och stekt gyllenbruna i smör-&rapsolja på medelvärme.

4. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tomaterna, hacka rödlöken och bladpersiljan. Blanda bulgur, tomat, rödlök, bladpersilja, olivolja och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

5. Mixa lite av yoghurten med basilikan. Blanda basilikayoghurten med resterande yoghurt och smaka av med salt och peppar.

6. Servera palsternacksbiffarna med bulgursalladen och basilikayoghurten.

 Källa: Arla Guldko 2018/Virginska Gymnasiet

  • Fett
    28,14 g
  • Kolhydrater
    59,26 g
  • Protein
    24,29 g
  • Energi (kJ)
    2549,16 kJ
  • Energi (kcal)
    614,72 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen